archiveikbalin tarifleri

Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbal Gürpınarın Mutfağı – Kapalı Pizza Tarifi

Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket kuru maya 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz  su Sosu için 2 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 diş sarmısak 2 çorba kaşığı zeytinyağı Harcı için Sucuk Sosis Zeytin Kaşar peyniri Yapılışı Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine alabilidiği kadar ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru dinlendirin.Hamuru 4 parçaya bölün.Parçalara böldüğünüz hamurları merdane ile açın.Sosu için domatesleri kesip parçalayıca alın.Üzerine salça,sarımsak,zeytinyağı ilave edip...
Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbalin Gürpınarın Mutfağı – Kömbe Tarifi

Malzemeler: 1 paket erimiş ılınmış margarin 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı: Sütü hamuru yoğuracağınız kaba alarak mayayı ilave edin ,elinizle ezerek sütün içinde erimesini sağlayın.(Hamur kabaracağı için büyük bir kapta yoğurun.) Diğer malzemeleride ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örtüp 2-3 saat kabarması için bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak delikli makarna süzgecinin üzerine bastırarak şekil verin.(süzgeci ters çevirip arka yüzünü kullanın ,orjinalinde...