Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbal Gürpınarın Mutfağı – Kapalı Pizza Tarifi

154views

Malzemeler

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
 su

Sosu için

2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Harcı için

Sucuk
Sosis
Zeytin
Kaşar peyniri

Yapılışı

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine alabilidiği kadar ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru dinlendirin.Hamuru 4 parçaya bölün.Parçalara böldüğünüz hamurları merdane ile açın.Sosu için domatesleri kesip parçalayıca alın.Üzerine salça,sarımsak,zeytinyağı ilave edip tüm malzemeyi parçalayıcıdan geçirin

.Hamurların ortasına sostan dökün.Sosun üzerine kaşar peynir rendesi ve ekleyin.Üzerine sucuk,sosis,zeytin ilave edin.Üzerine tekrar kaşar peynir rendesi serpin.Hamurun uçlarını kapatın.Pizzaları fırın tepsisine alınyumurta sarısını sürün . Önceden ısıtılmış 200 dercelik fırında pişirin

Leave a Response