Yemek Tarifleri

Sufle Yapımı

501views

Malzemeler

  • 1 paket ‏kare bitter
  • 3 adet ‏yumurta
  • 3 yemek kaşığı ‏oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ‏un
  • 3 yemek kaşığı ‏toz şeker
  • 1 çimdik ‏tuz
  • 1 paket ‏vanilya
  • üzerine ‏pudra şekeri

Reklamların prensesi olan çikolatalı , görünümü ile gözlerimize ziyafet verirken tadı ve lezzeti ile midelerimize ayrı bir ziyafet vermektedir. Içinden akan o sıcacık çikolatası ile en çılgın krizlerinin bile kurtarıcısıdır. Sevdiğimiz tüm tatlılar bir yana bir yana diyebiliriz. Bir de yanında dondurma varsa da ne olsundur. Tatlıcılarda, pizzacılarda yediğimiz bu harika lezzeti evlerimizde kendimiz de kolaylıkla yapabiliriz. Bugün sizler için hem kolay hem de pratik bir çikolatalı hazırladık. Yedikten sonra tadı damağınızda kalacak ve hiç zaman kaybetmeden yeniden yapacaksınız, garanti. Bakalım bu tarifin detaylarında neler varmış.

Çikolatalı nasıl yapılır?

  1. Bitter çikolatayı benmari usülü tamamen eritin. Eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklemiş zaten erimeye hazır tereyağını ekleyin.
  2. Çırpma kabına yumurtaları kırın şekeri ekleyip ikisini iyice çırpın. Yumurtalar kabardığında içine erimiş ile tereyağ karışımını ekleyin.
  3. Vanilya ile bir çimdik tuzu da ekledikten sonra, elenmiş unu  yavaş yavaş katın. Büyük bir kaşık ya da spatula ile karıştırın.
  4. Sufle kaplarını güzelce yağlayın, birer çimdik de un atın içine.
  5. Sufle hamurunu kaplara kabarma payı bırakarak boşaltın. Hepsinde bir iki parmak boşluk kalsın.
  6. Sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.