Yemek TarifleriYemekler

Lokma Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı

160views

 

MALZEMELER

1 tatli kasigi toz maya
1 cay baradagi ilik su
1 corba kasigi seker
3 su bardagi un

SERBETI

4 su bardagi seker
2 su bardagi su
Yarim limon suyu

YAPILISI

Ilk once serbet kaynatilir ve sogumaya birakilir.

Maya 1 cay bardagi ilik su ile eritilir. Az un, seker ilave edilir ve akici tahin kivaminda bir bulamac yapilir. Uzeri 3 su bardagi un ile kapatilir karistirmadan ve mayalanmaya birakilir.
Hamur mayalanmaya baslayinca unda catlaklar olusur. Alabildigi kadar ilik su ile  hepsi karistirilir tekrar  yumusak bir hamur elde edilir. Uzeri kapatilir  ve tekrar mayalandirilir. Hamur iyice kabarinca  elimize alinir ve  her defasinda yaga batirilmis  cay kasigi ile alinir ve kizgin yagda kizartilir.
Yagi iyice suzdurulur ve soguk serbete atilir. Sebetin icinde 10 dakika kadar bekletilir ve cikartilir servis yapilir.

lokma tatlısı tarifleri - hazırlanışı

Leave a Response