Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi
Ülkemizin mutfağı son derece zengin. Özellikle tatlı tariflerinde dünya’da önde gelen ülkelerden birisiyiz. ÖYleki her bölgemizin, her ilimizin tatlı tarifi kendine özgü. Bizde fırsat buldukça elimize geçen tarifleri sizlerle paylaşıyoruz.
Sıradaki tatlı tarifimiz Dilber dudağı. Adını birçok kez duymuşsunuzdur. Özellikle Avrupa Yakası dizisinde bulunan Dilber Hanım ile özdeşleşti nerdeyse. Dilber Dudağının görüntüsü bile iştah açıcı. Bu yazıyı okuduktan sonra mutfağın yolunu tutup, Dilber Dudağı yapacaksınız sanırım. Şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
• 2 Adet Yumurta
• 3 Çorba Kaşığı Yoğurt
• 1 Paket Margarin
• 1 Su Bardağı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Karbonat
• 1 Kg Yakın Un
• 250 gr Ceviz
Sosu İçin:
• 2,5 Su Bardağı Şeker
• 1/2 Limon
• Bir Miktar Su
HAZIRLANIŞI
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım.Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı,margarin,yumurta,yoğurt ve karbonatı koyalım.Hamur haline getirelim.Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalım.Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım.Bardakla daire şeklinde keselim.Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim.Yağlanmamış tepsiye dizip,fırına verelim.Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı şekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım.Kaynadıktan sonra 5 dk bekletip,yarım limonu içine sıkalım.Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.