Yemek TarifleriYemekler

TUZLU KURABİYE

139views

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un (kulak memesi kıvamına gelinceye kadar aldığı kadar un ilave edin)

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı

  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz)

  • 1 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1,5 çay kaşığı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta beyazı

  • 50 gram çörek otu

 

Püf Noktası

Kurabiyeleri fırınlamadan önce fırının iyice ısınmış olmasına dikkat edin. Eğer tam ısınmamış fırında pişirirseniz kıyır kıyır bir kıvam elde edemezsiniz.

 

Pişirme Önerisi

Fanlı programda pişirerek daha kıyır kıyır kurabiyeler elde edebilirsiniz.

 

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine ayçiçek yağı ilave ederek elinizle hafifçe karıştırın.
  2. Tuz, şeker, sirke, zeytinyağı ve yumurtayı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ardından azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  3. Hamuru homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.
  5. Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
  6. Kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve ızgara telinde soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Servis Önerisi

Demli bir çayla servis edebilirsiniz. 🙂

Leave a Response