archiveKömbe nasıl yapılır

Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbalin Gürpınarın Mutfağı – Kömbe Tarifi

Malzemeler: 1 paket erimiş ılınmış margarin 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı: Sütü hamuru yoğuracağınız kaba alarak mayayı ilave edin ,elinizle ezerek sütün içinde erimesini sağlayın.(Hamur kabaracağı için büyük bir kapta yoğurun.) Diğer malzemeleride ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örtüp 2-3 saat kabarması için bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak delikli makarna süzgecinin üzerine bastırarak şekil verin.(süzgeci ters çevirip arka yüzünü kullanın ,orjinalinde...