Tv ProgramlarıYemek Tarifleri
MasterChef Lokma Tatlısı Tarifi
TV8 ekranlarında Türkiye’de ki ünlü yemek şeflerinden bir tanesi olmak için yapılan MasterChef yarışmasında 29 Ekim Pazartesi günü yarışmacıların takım belirleme oyununda ünlü lokma tatlısı yapıldı.
Neredeyse her evde yapılan lokma tatlısını Masterchef yarışmasını izleyen ve evinde lokma tatlısı yapmak isteyen izleyiciler için Lokma tarifini paylaşıyoruz.
-
3,5 su bardağı un
-
2 su bardağı ılık su
-
1 paket kuru maya
-
1 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için:
-
2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
-
2 su bardağı toz şeker
-
1,5 su bardağı su
-
3-4 damla limon suyu
Püf Noktası
Lokmaları hazırlamak için; yağlanmış bir kaşık kullanın. Kaşığın uç kısmıyla aldığınız hamur parçasını kızgın yağa bırakın.
Pişirme Önerisi
Sıkma torbası kullanarak da lokma tatlısı hazırlayabilirsiniz. Tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- 3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
- 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin.
- Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın. Tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı suyu aktarın. Şeker eriyince limon suyunu ilave edin. Hafif kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlanmış mutfak makası yardımıyla hamurunuzdan küçük toplar kesin. Kızgın yağın içerisinde kızartın.
- Kızan lokmaları kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içerisine atın. 10 saniye kadar şerbetin içerisinde tutun.
- Üzerine tarçın serperek nefis lokmalarınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Tarçın veya hindistan cevizi serperek lezzetlendirebilirsiniz.