Tv ProgramlarıYemek Tarifleri

MasterChef Aktif Karbonlu Hamburger Tarifi

TV8 ekranlarında yayımlanan ve yemek konusunda şef olmak için kıyasıya bir yarışın olduğu MasterChef programında 30 ekim salı günü şef Hazer’in sokak lezzetlerinden Aktif Karbonlu Hamburger tarifi uygulandı.

Aktif karbon ile siyah hamburger ekmeğinin kullanıldığı yemek için yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

Aktif Karbonlu Hamburger yapmak isteyenler için Hazer Şef’in tarifini sizlerle paylaşalım.

Aktif Karbonlu Hamburger (Fireroom Foods şefi Hazer Amani’nin tarifi)

Malzemeleri:

– 6 ad. aktif karbon kara burger ekmeği

– 6 ad. 150 gr. burger köftesi

– 600 gr. dana pöç tandır

– 18 dilim cheddar peyniri

– 6 dilim füme et

– 180 gr ev yapımı BBQ sos

– 120 gr kırmızı soğan turşusu

– 90 gr. kornişon turşu

Hazırlanışı:

Düz döküm bir tavada dana pöçün her tarafını iyice mühürleyin. 120 derece fırında kapalı bir kabın veya döküm tencerenin içinde, yaklaşık 8 saat pişirin. Pişen pöçü tiftikleyerek bir kenarda bekletin. Önce ekmekleri kızartın. Diğer yandan köftelerinizi pişirin. Füme eti ızgarada çevirin. Kızaran ekmeğe sırasıyla; BBQ sos, 1 dilim cheddar peyniri, burger köftesi, 1 dilim cheddar peyniri, füme et, tiftiklenmiş dana pöç, 1 dilim cheddar peyniri, kornişon turşu ve kırmızı soğan turşusunu ekleyin. Burger ekmeğinin üst kapağına da BBQ sos sürüp ekmeği kapatın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Aktif Karbonlu Hamburger Hazırlanışı:

İlgili Makaleler