Amuse-Bouche nedir? MasterChef Amuse-Bouche nasıl yapılır?
Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

MasterChef Amuse-Bouche Tarifi

11views

Yemek servisinden önce sunulan ve şefin ikramı olan , merak edilmeye başlayan konular arasında yer almaya başladı. Türkiye 2020’de dokunulmazlık oyunu öncesi şeflerin yarışmacılardan istediği ’nin ne olduğu merak edildi. Peki, nedir? Anlamı ne demek? Sorusunun yanıtı yazımızda.

kelimesi, gastronomide kullanılan Fransızca kökenli ve Türkçeye ‘ağız eğlencesi’ ya da ‘damak hoşluğu’ olarak geçen bir terimdir. Genellikle kaşıkla sunulan, şefin yaratıcılığını ortaya koyan ancak önüne geçmeyen atıştırmalıklarına verilen bu isim Türkçe’de “Ağız Eğlenceliği” ya da “Damak Hoşluğu” diye çevrilebilir. Kaşık üzerinde sunulan ve şefin estetik yaratıcılığını konukların ve ana yemeğin önüne geçmeden ortaya koymasını sağlayan bir çeşit aperatiftir.

Bir şefin yeteneklerini ve ideallerini küçük ısırıklara dönüştürmesi olarak da tanımlayabileceğimiz “Amuse-bouche” tamamen müessesenin ikramı olarak sunulur ve menüde bulunmaz. siparişi alındıktan hemen sonra servis edilmesi uygun düşer.

Türkiye’de adı geçen Amuse-bouche, genellikle uzakdoğu usülü çorba kaşıkları bu yemeklerin sunumları için tercih sebebidir.