Yemek Tarifleri

Manisa Kebabı Tarifi – Oktay Usta

243views

Manisa kebabını bilmeyen yoktur sanırım. En güzel adından da anlaşılacağı gibi manisa da yapılır. Manisa’ya gidip yiyemesekte manisa kebabını evimizde yapabiliriz. tarifini bizlerle paylaştı. Oktay usta ‘nın programında bu tarifi izleyenler çok beğenmiş olmalı. Ramazan ayında iftar için en iyi yemeklerde birisidir.

:

Malzemeler :

– 3 yumurta
– 2 su b. süt
– 1,5 su b. un
– 1 çay b.sıvıyağ

İç harcı için:

– yarım kg kuzu eti
– 1 soğan
– 2 patates
– 5 adet mantar
– sıvıyağ,tuz,karabiber

Fesleğen sos için:

– 1 domates
– 1 çorba k. salça
– fesleğen

manisa-kebabi

Hazırlanışı:

Manisa kebabının iç harcı için et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra mantar doğranarak ilave edilir. Biraz su ve baharat eklenerek pişirilir. Etler ve mantarlar pişince içerisine diğer taraftan kızartılmış küp patatesler eklenir.

Diğer taraftan krep hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına yumurta alınarak çırpılır. İçerisine süt, sıvıyağ ve biraz tuz eklenerek alabildiği kadar (yaklaşık 1,5 su b. ) un ilave edilir. Hazırlanan krep hamurundan ince krepler yapılır.

İç harç ve krep hazır olunca krep yayılır, orta kısmına harç konularak önce karşılıklı kenarları daha sonra diğer kenarları kapatılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Daha sonra üzerine 1 dilim domates, 1 dilim biber ve bir dilim kaşar peyniri konularak kürdanla tutturulur. !90 derecelik fırında pişirilir.

Kebap pişerken fesleğenli sos hazırlanır. Bunun için 1 domates renderelir. Üzerine salça ve biraz tuz eklenir. Ocaktan alınmasına yakın Doğranmış fesleğen eklenir. Kebap pişince sos ile servis yapılır.

Kaynak: OktayUstam.com