Yemek Tarifleri

Bezeli Çilekli Pasta

228views

Bu güzel günde güzel bir ile sizlerleyiz. Bezeli çilekli pasta ismi biraz garip dursada aslında son derece lezzetli bir pasta tarifidir. Beze deyince insanın aklına hemen tuzlu yemekler gelir ama hatırlatmak isteriz ki, baklava’larda bezelerden yapılıyor. Oktay Usta’da bunu farketmiş olacak ki bizlere Bezeli Çilekli Pasta’nın nasıl yapılacağını öğretti.

Yanında bir bardak çay ile televizyon karşısında yenilebilecek çok güzel bir tatlı. Sizlere yapıp denemenizi tavsiye ediyoruz.

Malzemeler :

BEZESİ İÇİN:
3 yumurta akı
1.5 su b.toz şeker
2 çorba k.toz fındık
KREMASI İÇİN:
100 gr.beyaz peynir
1 paket labne peyniri
2 çorba k.pudra şekeri
1 kase çilek
Yeşil fıstık

bezeli-pasta

Hazırlanışı:

Bezesi için tencereye biraz sıcak su koyun. Üzerine karıştırma kabı koyarak, içine toz şekeri ve yumurta akını alarak benmari usulü eritin. Parmağımızı içine batırdığımızda toz şekerin pütürtüleri kalmayacak kadar eridiğinde ocaktan alın. Mikserle ortalama 5 dk. köpürtün. Ardından toz fındığı da ekleyerek çırpın.

İki ayrı tepsiye yağlı kağıt sererek bir tabak yardımı ile ikisinde de yuvarlaklar çizin. Hazırladığınız bezeyi şanti torbasına alarak bu çizim boyutunda yağlı kağıda sıkın. önceden ısıtılmış 160 derecede pişirin.

Kreması için ilk olarak beyaz peyniri bir kaç saat suda bekleterek tuzunun çıkmasını sağlayın. Daha sonra peyniri karıştırma kabın alarak ezin. Üzerine labne peynirini ve pudra şekerini ekleyerek iyice çırpın.

Bezelerden birini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı şanti torbası ile sıkın. Çilekleri de doğrayarak üzerine serptikten sonra ikinci bezeyi kapatın. Bol çilek ve yeşil fıstık serperek servis edin.

Kaynak: