Tv ProgramlarıYemek Tarifleri

MasterChef Kandil Simidi Tarifi

TV8 ekranlarında yayımlanan yemek yarışması olan MasterChef programında 19 Kasım günü Mevlid kandili olması nedeniyle yarışmacılardan kandil simidi yapmaları istendi. Kandil simidini en hızlı ve en güzel yapan yarışmacı takım kaptanı olmayı haketti.

Pastane simidinin daha gevrek halidir kandil simidi. Tarifinde yer alan mahlep mis gibi kokmasını, üzüm sirkesi daha gevrek olmasını sağlar. Üzerinde yer alan sayısız susam tanesi tadına tat katar. Küçük halde hazırlanması porsiyon olarak ikram edilmesini kolaylaştırır.

MasterChef programını izleyerek Kandil Simidi’nin nasıl yapıldığını merak edenler için Kandil Simidi tarifini paylaşmak istedik.

Kandil Simidi Tarifi (20 Kişilik)

Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı susam

Püf Noktası

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz fırını fansız programda çalıştırarak kandil simitlerinin eşit ve sabit bir ısıda pişmesini sağlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı, yoğurt, ayçiçek yağı ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.
  2. Üzüm sirkesi, tuz ve toz şeker ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
  3. Azar azar eklediğiniz un üzerine elenmiş kabartma tozu ve simitlere aroma verecek mahlebi katın.
  4. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurup simit hamurunu hazırlayın.
  5. Hamuru küçük bezeler haline getirin. Hafifçe yağlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak rulo şeklinde açın.
  6. Uç kısımlarını birleştirdiğiniz hamurlara halka şeklini verin. Üst kısımlarını öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında susama batırın.
  7. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kandil simitlerini, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Servis Önerisi

Hazırladığınız kandil simitlerini arzuya göre çörek otuna da batırabilirsiniz.

İlgili Makaleler