Yemek Tarifleri

Portakallı Ördek Tarifi

Portakallı Ördek Tarifini Televizyonda pek çok kez duymuşsunuzdur. Özellikle aşırı zenginlerin oynadığı filmlerde lüks lokantalardaki menülerde bulunur.  Günümüzde de lüks lokantalarda Portakallı Ördek yemeğini bulmak mümkün fakat fiyatıda oldukça yüksektir.

Yapmasını bildikten sonra aynı yemeği evinizde de yapabilirsiniz. Kış sezonunun gelmesiyle portakallar pazarda yerini alıyor. Eğer avcılık konusunda biraz deneyiminiz varsa ördeğinizi kendiniz avlayabilirsiniz. Böylece Portakallı ördek yemeği çok ucuza gelmiş olur.

MALZEMELER

• 2 kg ağırlığında bir ördek
• 2 adet portakal
• 2 çorba kaşığı margarin
• 4 adet küp kesme şeker
• 1 çay kaşığı patates unu
• 1 çorba kaşığı portakal likörü
• 1 çorba kaşığı portakal marmeladı
• 1 çorba kaşığı şarap

portakallı ördek

HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.

Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.

Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.

İlgili Makaleler