DiyetEstetikKadın

2018 Diyet Listesi Trendleri

Ketojenik diyet, protein suları, çorba diyetleri veya yenilenen Atkins diyeti… Hızlı kilo verme amacından ziyade sağlıklı olanı bulmayı amaçlayan 2018 diyet listesi trendleri neler ve bu diyetler nasıl yapılıyor?

Ketojenik diyet, protein suları, çorba diyetleri veya yenilenen Atkins diyeti… Hızlı kilo verme amacından ziyade sağlıklı olanı bulmayı amaçlayan 2018 diyet listesi trendleri neler ve bu diyetler nasıl yapılıyor? 

Yeni yıla girilen ilk günlerde uygulamak üzere pek çok karar alınır. Hemen herkes için alınan ortak kararlardan biridir, diyete başlamak ve kilo vermek. Her ne kadar asıl olan sağlıklı beslenme ile kişi için sağlıklı kiloya inmek olsa da diyet listeleri hayatımızın önemli bir parçası. Hal böyle olunca yapılan araştırmalar sonucu bazı diyet listeleri geride kalırken, ortaya yeni diyet listeleri, beslenme programları, yemek yeme alışkanlıkları çıkıyor ki bu da diyet listesi trendleri olarak kendini gösteriyor. Peki, çoğu hızlı kilo verme amacından ziyade sağlıklı olanı bulmayı amaçlayan 2018 diyet listesi trendleri neler ve bu diyetler nasıl yapılıyor?

2018 Diyet Listesi Trendleri

1. Ketojenik Diyet :

Yılın tartışmalı ve üzerine çok fazla bilgi sahibi olunması gereken bir diyet türü aslında, ketojenik diyet. Düşük karbonhidrat içerikli olan bu plan, sağlıklı yağlar ve ölçülü protein alımı üzerine odaklanıyor ki tüm bunlar aslında yeme alışkanlıklarında büyük değişimleri gerektiriyor.

Ketojenik beslenmeye dahil olarak, vücudunuzun aldığı yakıtın türünü (karbonhidratlardaki glikoz yerine yağdaki ketonlar) ayarlamış olursunuz ve bu bazı yan etkileri de beraberinde getirebilir ki buna “keto gribi” de dahildir.

2018 diyet listesi trendleri mini

Hızlı yağ kaybı ile fayda sağladığı söylenen çok spesifik bir diyet türü olmakla birlikte çok ciddiye alınmalıdır. 

Sürekli yemek yeme isteği, fazla kiloların yanı sıra ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Bu psikolojik yemek yeme dürtüsü bozuklukları olabileceği gibi bazı hastalıklardan da kaynaklanabilir. Peki, çok yemek yeme isteği nasıl bastırılır?

2018 Diyet Listesi Trendleri

2. Protein Suyu :

Proteinin suya girmesi sadece bir an meselesiydi. Sonuçta, protein çubukları, protein barları, protein tozu ve protein takviyeleri duyduk ve aramızda bu yardımcı takviyeleri kullananlar da vardı. Artık, protein suyu da bunların arasına dahil oldu. Böylelikle hareket halindeyken de protein içeren besin maddelerini tüketmenizi kolaylaştıracak bir alternatif ortaya çıktı. Hazırlanan protein içerikli suların şişesi genellikle yalnızca 86 kaloridir ve sadece 0.2g şeker içerir ancak 20g’lık protein dozu içerir. Spor salonuna çok fazla gidiyorsanız, bu protein suları yüksek şekerli enerji içeceklere mükemmel bir alternatiftir.

3. Aralıklı Oruç :

Aralıklı oruçla diyet yapmanın faydalarının, yapılan araştırmalar sonucu kilo vermenin ötesine geçtiği gözlemlenmiş. Bu yeme tarzı, azalmış iltihaplanma, daha iyi kan şekeri dengesi ve artmış bilişsel işlev ile de bağlantılıdır. En yaygın yöntemlerden biri 16:8 saatlik, 16 saatlik orucu 8 saatlik yeme zaman aralığını içeren plandır. Bu plan, genellikle insülin seviyesinin düşük seviyelere gelmesine yardımcı olur (ki bu daha fazla yağ yakacağınız anlamına gelir), aynı zamanda da uzun süre aç kalma sonucu daha az kalori tüketmiş olursunuz.

2018 Diyet Listesi Trendleri

2 kilo vermek diyet yapmak mini

4. Çorba Diyetleri :

Aslında yeni bir diyet türü olmamakla birlikte 2018 diyet listeleri içerisinde en çok öne çıkanlardan biridir. Yumuşak, besleyici içerikli çorbalar aynı zamanda çok düşük kalorili seçeneklere de sahiptir. Evde ağız tadınıza uygun hazırlayabileceğiniz sağlıklı çorbaları iş yerinize de götürerek her daim tüketmeniz mümkün.

5. Anti-İnflamatuar Diyetler :

Anti-inflamatuar gıdalar ile beslenmek 2018’deki kilo verme amaçları için daha fazla önem kazanacak. Zencefil, brokoli, zerdeçal, somon, domates, ceviz gibi fındık düşünün…. Liste daha da devam ediyor. Bu gıdaları herhangi bir sağlıklı beslenme planına dahil etmek kolaydır. Bu beslenme programları üzerine yapılan araştırmalar, sayesinde bağışıklık sisteminizi iyileştirdiğini ve metabolizmayı arttıracağını gösteriyor.

diyete ba%C5%9Flamadan %C3%B6nce haz%C4%B1rl%C4%B1k mini e1514965806677

Bunlar, 2018 yılında daha fazla araştırılacak ve üzerinde konuşulacak diyet türleriydi. Bunlarla birlikte 2017 yılında konuşulmaya başlanan ve 2018 yılında da etkilerini sürdürecek bazı diyetler var. İşte onlardan bazı örnekler;

1. Gut :

Mutlu bir bağırsak mutlu, iyi, her şey demektir. Bilim adamları, içimizde yaşayan bakterileri çözmeye başlıyor ve içimizde yaşayan bu kolonileri beslemek, daha düz bir karın, parlak cilde ve daha mutlu bir görünüşü sağlıyor.

2. Atkins Diyeti :

Kim Kardashian West’in 2016 yılının başlarındaki dramatik bebek sonrası kilo kaybı ile Atkins diyeti ciddi bir dönüş yaptı. Yeni Atkins diyeti, tüm proteinlerin tüketiminin yanısıra sağlıklı yağları beslenmeye dahil etmek üzerinedir.

3. Hayat Tasarrufu Sağlayan Diyet :

Sağlıkla ilgili (kilo kaybı yan etkisiyle birlikte) bir diyet istiyorsanız, Akdeniz diyetine bakın. Akdeniz diyeti düzgün bir şekilde takip edilmekte olup, sağlıklı yemek içerikleri yanı sıra doğru besinleri tüketmeyi içermektedir.

İlgili Makaleler