ciborek tarifi
ciborek tarifi
Tv ProgramlarıYemek Tarifleri

MasterChef Çi Börek Tarifi ( Çiğ Börek )

228views

yarışmasında her yöremizin birbirinden güzel yemekleri yapılmaya devam ediliyor. Son olarak 22 Ekim pazartesi günü şeflik yarışması için yarışmacılardan çi börek yapmaları istendi.

Tatarlar’ın bize en güzel armağanlarından biri çi börek. Çiğ börek adıyla da bilinen bu lezzet özellikle Eskişehir’in her köşesinde yapılan ve çok sevilerek yenen bir üstelik. Böreğin özelliği olarak kıymalı harcı çiğden konuluyor. İncecik açılmış hamurun içerisine konup kızgın yağda hızlı bir şekilde pişiyor.

yarışmasında yapılan Çi Börek tarifini sizlerle paylaşalım.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

  • 3/4 su bardağı sıvı yağ

Püf Noktası

Hamurun içerisine konan sirke daha az yağ çekmesini sağlıyor. İç harcı sulu olmazsa kıymalar bir yerde küme halde kalır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.
  3. Soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
  4. Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı alın ve güzelce yoğurun.
  5. Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.
  7. Bir kısmına iç harçtan koyun ve kapatın. Kenarlarına güzelce bastırın.
  8. Derin bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızan yağa börekleri alın ve kızartın. Çıkarıp fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.

Çi Börek Videosu:

Leave a Response