Yemek Tarifleri

Evde Lahmacun Yapma

Lahmacun Türkiye’de en çok sevilen yemeklerden birisidir. Genelde evde yapamacağımızı düşünür ve çıkıp dışarıda yeriz. Dışarıda yediklerimizinde içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz için yerken pek içimiz almaz. Bu yüzden bizde evimizde lahmacun yapalım dedik ve tarifini sizlerle paylaşalım.

Malzemeler,

Hamuru için,

* 2 su bardağı un
* Yarım tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı instant maya
* Çeyrek su bardağı ılık su

Harcı için,

* 150 gram kıyma
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı margarin
* Damak tadınıza göre karabiber, kırmızı biber, kimyon

lahmacun

Hazırlanışı,

1 Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup 40 dakika mayalanmaya bırakın
2 Harcını hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağın kabuklarını soyup robotta çekin
3 Kıyma, baharat ve robotta çektiğiniz malzemeleri karıştırın
4 Mayalanmış hamuru parçalara bölüp oklava ya da merdaneyle incecik açın
5 Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız hamurları aralarında boşluk kalacak şekilde dizin
6 Üzerine kıymalı harcı yayın
7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin

İlgili Makaleler