Yemekler

  • cikolata

    Çikolata ve Yararları

    Şu ana kadar hiç çikolata yemeyen yoktur heralde. Sevmediğini söyleseler bile aslında herkes çikolatayı sever. Çikolata üzerinde sürekli yapılan araştırmalar çikolatanın sanılandan daha faydalı olduğunu ortaya çıkarmış durumda.  Hatta İngiltere’de yapılan bir araştırmada Matematik sorusunu çözemeyen kişiler bir miktar çikolata yedikten sonra aynı soruyu çok rahatlıkla çözebildiler. İşte hayatın tatlı parçası çikolatanın yararları; – İçerdiği antioksidanlar sayesinde kansere karşı mücadelede büyük…

    Devamını Oku »
  • parmak tatlisi 0

    Parmak Tatlısı Tarifi

    Şerbetli tatlılar her ne kadar biraz ağır gelsede asla vazgeçemiyoruz. Tatlı krizlerini bastırmak için birebir, nefis bir tatlı Parmak Tatlısı. Çokta pratik ve malzemeleri her evde bulunan cinsten. Kesinlikle denemelisiniz. MALZEMELER: 4 yemek kaşığı irmik 4 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta ( sarısı üzerine ) 1 adet vanilya 1 adet kabartma…

    Devamını Oku »
  • sevgi tatlisi

    Sevgi Tatlısı Tarifi ve Hazırlanması

    MALZEMELER 8 kişilik 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket margarin alabildiği kadar un 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu şurubu için: bir tutam vanilya 3 su bardağı su 4 su bardağı şeker 1/2 adet limon suyu HAZIRLANIŞI Su, şeker ve vanilyayı kaynatın. Ateşten alınmasına yakın limon suyunu ekleyin.…

    Devamını Oku »
  • damla cikolatali krby

    Oktay Ustanın Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

    Oktay Ustanın Tariflerini vermeye devam ediyoruz. Bugünkü tarifimiz Damla çikolatalı Kurabiye. Yazının devamında Damla Çikolatalı Kurabiyenin Malzemelerini, Hazırlanışını bulabilirsiniz. Malzemeler: 3.5 su b.un 125 gr.margarin 1 çorba k.tereyağı 2 yumurta 1 p.vanilya 1 p.kabartma tozu 1.5 su b.pudra şekeri Damla çikolata   Hazırlanışı: Karıştırma kabına margarin ve tereyağını alarak elinizle yumuşatın. Daha sonra üzerine yumurta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu ve…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    İkbal Gürpınarın Mutfağı – Patatesli Pilav Tarifi

    MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 orta boy patates 150 gr tereyağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    İkbal Gürpınarın Mutfağı – Kapalı Pizza Tarifi

    Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket kuru maya 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz  su Sosu için 2 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 diş sarmısak 2 çorba kaşığı zeytinyağı Harcı için Sucuk Sosis Zeytin Kaşar peyniri Yapılışı Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    İkbalin Gürpınarın Mutfağı – Kömbe Tarifi

    Malzemeler: 1 paket erimiş ılınmış margarin 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı: Sütü hamuru yoğuracağınız kaba alarak mayayı ilave edin ,elinizle ezerek sütün içinde erimesini sağlayın.(Hamur kabaracağı için büyük bir kapta yoğurun.) Diğer malzemeleride ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    İkbal Gürpınarın Mutfağı Pastane Poğaçası Tarifi

    Malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için) 1/2 paket yaşmaya 2 çorba kaşığı şeker 2 yumurta(1′inin sarısı üstüne) 2 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı : Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir. Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir. Aldığı kadar un ilave…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    İkbal Gürpınarın Mutfağı Kievski Tarifi

    Malzemeler 1/ 2 bardak tereyağı Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ 8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış) 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 adet dövülmüş karanfil 1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un 2 yumurta ( çırpılmış) Galeta unu Tarif Bilgileri Kategori: Rus Yemekleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 1.…

    Devamını Oku »
  • ikbal gurpinarin mutfagi

    İkbal Gürpınarın Mutfağı – İkbal Gürpınar Kimdir

      İkbal Gürpınar Karagözlü: 1969 yılında Kırıkkale’de doğdu.Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu. 1992′de Türkiye Polis Radyosu’da profesyonel sunuculuğa başladı.1994 yılında TRT’de “25. Saat” adlı müzik ve eğlence programıyla televizyona adım attı.Bir yıl sonra çeşitli kozmetik firmalarında organizasyon yöneticiliğine başlayıp, 11,000 kişiye “Pazarlama ve Motivasyon Teknikleri” dersleri verdi. 1998′de yine televizyon dedi ve o tarihten bu yana,pek…

    Devamını Oku »