Tv ProgramlarıYemek Tarifleri

Lokum Pilavı – Yemekteyiz – Gülşade

Yemekteyiz programı tekrar eski ününe kavuşmuş gibi görünüyor. Şimdi sizlerle Lokum Pilavı ‘nın  tarifini paylaşacağız. Lokum Pilavını yemekteyiz programından Gülşade hanım yapmıştı. Ayrıca Un Helvası tarifinide buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Malzemeler:

Hamuru için:
1 yumurta
3 su bardağı un
1 fincan su

Diğer:
300 gr kıyma
Tuz
Zeytinyağı

lokum-pilavi

Hazırlanışı:

Hamurları önceden hazırlıyoruz.Öncelikle mantı açar gibi hamuru yoğurup açıyoruz.İnce açılmış hamurumuzu şeritler halinde kesip o şeritleride küçük küçük kareler halinde kesiyoruz.Elde ettiğimiz küçük hamur parçalarını bekletip kurutuyoruz.Kuruyan hamurları her zaman kullanabiliriz.Kıymayı zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz.İyice kavrulması gerekiyor.Tuzunu ilave ediyoruz.Hamurlarımızı da suyun içerisinde haşlıyoruz.Pişen hamurlarımızı süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.Kıymamız ile karışıtırıyoruz.1-2 dk daha karışıtırarak pişirdikten sonra servis edebiliriz.

İlgili Makaleler