Sağlık Konuları

Evin Havasını Temizleyen Çiçekler 2023

Evin Havasını Temizleyen Çiçekler her zaman evinizin sağlığı için büyük önem taşımıştır. Bitki seçerken ortam havasını ne şekilde kullandığı, oksijen tüketiyor mu yoksa oksijen üretiyor mu araştırmasını yapmanız gerekmektedir. Çiçekler ev dekorasyonunun büyük bir parçası olmakla birlikte sadece görsellik olarak değil sağlık açısından da araştırmak ve uygun olanı seçmek gerekmektedir.

Bu konuda uzun uzadıya düşünüyor ve hangi bitkiyi alacağınıza karar veremiyorsanız bu konuda NASA’nın bir çalışması mevcut olup Evin Havasını Temizleyen Çiçekleri belirlemişler. Bu yazımızda NASA’nın belirlediği oksijen üreten çiçekleri sizlere aktaracağız.

İçindekiler

Evin Havasını Temizleyen Çiçekler

Paşa Kılıcı

Paşa Kılıcı
Paşa Kılıcı

Paşa kılıcı bitkisi ülkemizde hemen hemen her evde tercih edilmektedir. Paşa kılıcının tüm gece oksijen üretmesi için evin serin ve ışık alan bir noktasına koymalısınız. Toksin olan Trikloroetilen, formaldehit vb. ortamdan uzaklaştırılmasını sağlar.

Aloe Vera

Aloe Vera
Aloe Vera

Aloe Vera ülkemizde yakın zamanda popüler olup faydaları yakın zamanda keşfedilmiş ve saymakla bitmez. Özellikle kozmetik sektöründe cilt bakımı, yanıklara sürme gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Ayrıca Aloe Vera filtre görevi görmekte olup havayı temizlemektedir.

Aşk Merdiveni

Aşk Merdiveni
Aşk Merdiveni

Aşk merdiveni görünüşü itibariyle oldukça hoştur ve eve güzel bir görsellik katmaktadır. Ayrıca küçük ve çok sık yaprakları sayesinde merdiven görüntüsü oluşturmasının yanında havada bulunan toksinler ile (formaldehit – ksilen) savaş halindedir.

Dağ Palmiyesi

Dağ Palmiyesi

Dağ Palmiyesi

Palmiye ismi ile deniz kenarı bir bitki gibi durmasına karşın evlerde dağ palmiyesi çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Dağ palmiyesi zorlu şartlara dayanıklı bir bitki olup havayı temizlemede üstüne yoktur. Dağ palmiyesi ışık görmeyi ister. Düşük ışık ve düşük nemli bölgelerde uzun süre dayanmakla birlikte bakımı oldukça kolaydır.

İlgili Makaleler