Yemek Tarifleri

Cevizli Sarma Baklava Tarifi

217views

Kurban bayramına yaklaşık 1 hafta kaldı. evin erkekleri kurban seçerken evin hanımlarıda temizlik ve yemek işiyle uğraşıyorlar. Bayramların vazgeçilmezi olan baklavayı yapmakta bayanlara düşüyor. Artık herkes gidip pastaneden 1 kg baklava alıyor olsada ev baklavasının tadını asla tutamaz. Zamanı olan hanımlar ev baklavası yapmalı.

Hatta biraz değişiklik arıyorsanız standart kabul edilen baklava yerine biraz daha şekilli bir baklava yapmanızı öneririz. Aşağıda cevizli sarma bulunuyor. Sizde aşağıdaki tarifi okuyarak son derece lezzetli bir baklava yapabilirsiniz.

Malzemeler :

* 1 çay b. süt
* 1 çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. yoğurt suyu
* 1 yumurta
* 2 çorba k. sirke
* yarım p. kabartma tozu
* alabildiği kadar söke un

Açmak için:

* mısır nişastası

İç harcı için:

* 1 kase ceviz

Üzeri için:

* 100 gr. tereyağı
* yarım çay b. sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:
6 su b. toz şeker
5 su b. su
1 dilim limon

cevizli sarma baklava

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 çay bardağı süt,1 çay bardağıı sıvıyağ,1 çay bardağı yoğurt suyu ,1 adet yumurta ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2 çorba kaşığı sirke,yarım paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Üzerine 11 çorba kaşığı söke un ilave edin ve hamuru yoğurun.Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.Hamuru 25 adet bezeye bölün.

Hamurun bezelerini tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın.Daha sonra her 12 adet açılmış hamurlaru üst üste getirin.Tekrar merdane ile uzun ve geniş bir hamur açın.Diğer kalan 12 adet hamru da aynı şekilde üst üste getirip açın.

Üzerlerine ceviz parçaları ilave edin.Daha sonra hamuru rulo yapın ve verev şeklinde hamuru kesin.Fırın tepsisine sarma baklava hamurunu dizin.Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 5 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti soğumaya bırakın.Fırından tatlıyı çıakrtın ve üzerine ılık olan şerbeti dökün.