Yemekler

  • zayiiif

    Mercimek Çorbası

    Malzemeler: 2 su bardağı mercimek 2 orta boy patates 1 iri havuç 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı nane 1 küp et bulyon 2 yemek kaşığı salça 5 su bardağı sıcak su tuz Yapılışı:Robottan geçirdiğimiz patatesi, havucu ve soğanı derin bir tencereye alalım. 5 su bardağı sıcak su ve sıvıyağ ilave edelim. 20 dk kaynatalım. Yıkayıp süzdüğümüz mercimeği…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Mezgit Buğlama

    Malzemeler: ½ kg mezgit 1 adet domates 3 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı tereyağı 1 ½ su bardağı su ½ demet maydanoz 3 adet marul yaprağı Tuz ve karabiber Yapılışı:Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz. Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız. Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Alabalık Buğlama

    Malzemeler: 4 adet defne yaprağı 4 adet domates 4 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 80 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber Yapılışı:Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Diyet Kızartma(Fırında kızartma)

    Malzemeler: 10 adet çarliston biber 4 iri patlıcan 4 orta boy domates 4 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvıyağ Bir tutam kekik ve tuz Yapılışı:Biberlerin saplarını ve tohumlarını çıkarıyoruz, yıkayıp süzgeçe alıyoruz. Herbirini dörde bölüyoruz.Patlıcanları alaca soyup, 1 cm. kalınlığında halka şeklinde dilimliyoruz ve tuzlu suda 15-20 dk. bekletip suyunu sıkıyoruz.Domatesleri rendeleyip dövülmüş sarmısak, kekik ve tuzla karıştırıyoruz.Derin bir kapta…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Akçabat Köftesi

    Malzemeler: 1 kg kıyma 150 gr ekmekiçi 100 gr iç yağ 3 diş sarımsak tuz karabiber 1 yumurta akı Kızarmak için sıvı yağ Yapılışı:Bütün malzemeleri yoğur.Biraz dinlendirdikten sonra kızartın.Son derece pratik ve lezzetli bir köfte tarifi yanında domates sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Başemelli Karnabahar

    Malzemeler: 1 büyük karnabahar 1 lt. süt 4 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı yeteri kadar tuz 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir Yapılışı:Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, kaynar tuzlu suda hafifçe yumuşayana dek haşlayalım. Ateşten alıp, süzgeçte bekletelim.Bir tencerede tereyağı eritip, unu sarartalım. Soğuk sütü azar azar ilave edelim. Tel çırpıcıyla sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk.…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Zeytinyağlı Biber Dolması

    Malzemeler: 10 adet küçük dolma biber 2 ince kıyılmış iri soğan 1 demet maydanoz 2 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş) 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı kuru fesleğen 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ tuz Yapılışı:Biberleri sapının içten başladığı yerden kapak…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Fırında Sütlaç

    Malzemeler: 2,5 litre süt 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı tozşeker 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya Üzeri için Tarçın Yapılışı: Sütü, yıkanmış pirinçle birlikte tencereye alıyoruz. Pirinçler iyice dağılana kadar kaynatıyoruz. Şekerini ilave edip 10 dk. daha pişiriyoruz.Ateşten alıyoruz. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp çırpıyoruz ve tenceredeki sütlacımızdan kaşıkla yumurtalara bir kaç kaşık ilave ediyoruz. Yumurta iyice…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Balkabağı Tatlısı

    Malzemeler: 2 kg. hazır doğranmış balkabağı 2 kg. tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık Yapılışı: Kabakları derin bir tencereye koyalım ve üzerine şekerin tamamını döküp, kapağını kapatıp yaklaşık 12 saat bekletelim. Daha sonra tencereyi orta ateşe oturtalım. Kaynayınca altını iyice kısıp, şerbet iyice koyulaşıncaya kadar ateşte tutalım. Ateşten alıp kapağını açmadan soğumasını bekleyelim. Kabaklar soğuyunca tencereden servis…

    Devamını Oku »
  • zayiiif

    Revani

    Malzemeler: Hamuru için; 5 yumurta 2 su bardağı şeker 125 gr. margarin 1 su bardağı un 1,5 su bardağı irmik 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su birkaç damla limon suyu Yapılışı: Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip,…

    Devamını Oku »