Yemek Tarifleri

Tarçınlı Armut Tatlısı | Oktay Usta

182views

yine güzel bir tatlı tarifiyle karşımızda. fazla ağır olmayan, yemeğin ardından yenilebilecek güzel bir tatlı. Televizyon programında ’nın programını izlediyseniz, izlerken canınız armut tatlısını muhakkak çekmiştir. her zamanki gibi çok karışık bir tatlı yapmamış. Malzemeleri bulması son derece kolay ve Hazırlanışıda son derece basit. Bu tatlıyı daha önce hiç yapmamış olsanız bile aşağıdaki tarifi okuyarak kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler :

* 1 litre süt
* 1s u b.toz şeker
* 2 çorba k.mısır nişastası
* 1 çorba k.pirinç unu
* 1 p.vanilya

Üzeri için:

* 6 adet armut
* 1 su b.toz şeker
* 4 adet karanfil
* Yarım limon
* Toz tarçın

armut tatlisi

Hazırlanışı :

Kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba k.mısır nişastası,1 çorba k.pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edin. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Çok yoğun olmayan bir krema elde edeceksiniz.

Kremayı servis kabının altına yaydıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin.

Armutları soyduktan sonra 2’ye bölerek çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra tencereye iç kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Armutların üzerine yarım limon suyu sıkın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,az miktarda su ve 4 adet karanfil ilave edip armutları pişirin.

Kaynak

Leave a Response