Yemek Tarifleri

Susamlı Simit Tarifi

Uzun zamandır yemek tarifi vermiyorduk. Geçen akşam komşuda gördüğüm bir tarifi sizlerlede paylaşmak istedim. Çay içerken, çayın yanına en güzel yenilebilecek yiyeceklerden birisi simittir. Susamlı küçük simitler genelde pastanede satılır. Pastaneden almayıp evde yapmak istiyorsanız aşağıdaki tarifimizi okumalısınız.

Özellikle misfirleriniz geldiğinde onlara ikram etmek için birebir.

Susamlı Simit


Malzemeler,

* 1 Paket margarin
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 Su bardağı yoğurt
* 2 Adet yumurta (birinin beyazı üzeri için)
* 1 Tatlı kaşığı mahlep unu
* 1/2 çay bardağı şeker
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* 1 Paket kabarma tozu
* 1 Su bardağı susam
* Aldığı kadar un

susamli-simit

Hazırlanışı,

1. Geniş bir kasenin içersine margarini ve sıvı yağı ile birlikte alıp elinizle eritin.
2. Kasenin içine diğer tüm malzemeleri alıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edin.
3. İki ayrı yemek tabağının içine susamı ve yumurta akını koyun.
4. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp halka şeklini verin.
5. Halkaları önce yumurta akına sonra susam bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
6. 175 derecelik fırında halkalar pişine dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
7. Ilık servis yapın.

İlgili Makaleler