Ballı zencefilli tavuk nasıl yapılır? MasterChef'teki ballı zencefilli tavuk tarifi
Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

MasterChef Ballı Zencefilli Tavuk Tarifi

16views

Çin mutfağına ait bir yemek olan , yemek pişirmeye vakit bulamadığınız günlerde de kurtarıcınız olacak. Hem yetişkinlerin hem de çocukların çok seveceği yanında sadece pilavla servis edebilirsiniz. Gelin birlikte tarifini hazırlayalım…

Biraz ekşi biraz tatlı biraz acı sosla lezzetlenen nefis tavuk adeta sofraların baş tacı oluyor. Ekranların sevilen yarışması ’te bu akşam  Çin Mutfağından enstanteneleri arasında en çok merak edilenler arasında yerini aldı! Yarışmacıların kıran kırana verdiği mücadelenin sonunda en ortaya çıkan tabaklardan biri olan yine en çok araştırılan başlıklar arasında. Sizler için malzemelerini ve yapılışını derledik! , yapılışı, malzemeleri haberimizde…

BALLI ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
2,5 yemek kaşığı bal
Yarım yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için;

Susam

YAPILIŞI

Tavukları şeritler halinde doğrayın.

Sarımsağı tuzla ezin.

Ayçiçeği yağını wok tavada ısıtın.

Sarımsağı yağda 30 dakika kadar kavurun.

İçine tavukları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.

Bal, zencefil, susam yağı ve soya sosunu ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Ocaktan almadan önce üzerine susam tanelerini serpip servis edin.

Afiyet olsun…