Yemek TarifleriYemekler

Kadayıf Tatlısı ( Rulo ) – Malzemeleri ve Hazırlanışı

94views

 

Tatlı deyince neredeyse herkesin ağzının suyu akar çünkü tatlıyı herkes sever. Bu yazımızda sizlere yapmayı öğreteceğiz.

Bu seferki kadayıf tatlımız rulo şeklinde olacak. Böylece görüntüsü daha hoş, daha havalı bir tatlı yapmış olacağız.

Rulo;

Malzemeler
1 adet margarin
1 adet yufka
1 su bardagi toz seker
250 gr islak kadayif
1 su bardagi ceviz içi
Şurup mazlemesi :
1/2 yarım limon
3 su bardağı şeker
4 su bardagi su

rulo kadayıf tatlısı malzemeler

Yapılışı:Margarini eritin, yufkayi yaglayip enine üçe bölün. Üzerine islak kadayifi yayin ve erimis margarin ile islatiln, dövülmüs ceviz ve toz seker serpin. Yufkalari rulo seklinde sarip, baklava gibi verev keserek tepsiye dizip, firina verin. Hazirladiginiz ilik surubu, kizarmis tatlinin üzerine döküp, servis yapin. Afiyet olsun.

Leave a Response