tatlı tarifi
-
Tv Programları
MasterChef Amuse-Bouche Tarifi
Yemek servisinden önce sunulan ve şefin ikramı olan Amuse-Bouche, merak edilmeye başlayan konular arasında yer almaya başladı. MasterChef Türkiye 2020’de dokunulmazlık oyunu öncesi şeflerin yarışmacılardan istediği Amuse-Bouche’nin ne olduğu merak edildi. Peki, Amuse-Bouche nedir? Anlamı ne demek? Sorusunun yanıtı yazımızda. Amuse-bouche kelimesi, gastronomide kullanılan Fransızca kökenli ve Türkçeye ‘ağız eğlencesi’ ya da ‘damak hoşluğu’ olarak geçen bir terimdir. Genellikle kaşıkla sunulan,…
Devamını Oku » -
Tv Programları
MasterChef Creme Brulee (Krem Brüle) Tarifi
Fransız mutfağının en popüler tatlılarından biri olan creme brulee, az malzemesi ve pratik şekilde yapılıyor olmasına rağmen bir çok püf noktası ve teknik barındırıyor. Masterchef yarışmasında yapılan Creme Brulee (Krem Brüle) tatlısı en çok araştırılan konulara yerleşti. Sizler için Creme Brule nasıl yapılır ve püf noktalarını nelerdir sorularını yanıtladık. Krem brüle, Avrupa’da hem Fransızların hem İtalyanların hem de İngilizlerin “bu…
Devamını Oku » -
Tv Programları
MasterChef Pirinç Yufkası Tarifi
Yüzyıllardır Çin, Japonya, Kore ve Vietnam’da yemekler için kullanılan pirinç yufkasından muhteşem bir börek hazırlayabilirsiniz. İçerisine et ve sebze parçalarıyla doldurarak servis edebileceğiniz pirinç yufkasının lezzetini de yedikten sonra anlayacaksınız. Pirinç yufkası nedir ve evde pirinç yufkası nasıl yapılır? En kolay pirinç yufkası tarifi yazımızda. Son günlerde adını çok fazla duyduğumuz pirinç yufkası pirinç unundan yapılarak pişirilen ve kurutulmuş parşomen kağıdı…
Devamını Oku »