archiveikbalin yemek tarifleri

Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbal Gürpınarın Mutfağı – Patatesli Pilav Tarifi

MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 orta boy patates 150 gr tereyağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis...
Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

İkbalin Gürpınarın Mutfağı – Kömbe Tarifi

Malzemeler: 1 paket erimiş ılınmış margarin 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı: Sütü hamuru yoğuracağınız kaba alarak mayayı ilave edin ,elinizle ezerek sütün içinde erimesini sağlayın.(Hamur kabaracağı için büyük bir kapta yoğurun.) Diğer malzemeleride ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örtüp 2-3 saat kabarması için bekletin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak delikli makarna süzgecinin üzerine bastırarak şekil verin.(süzgeci ters çevirip arka yüzünü kullanın ,orjinalinde...