En kolay zürbiye nasıl yapılır? Zürbiye yemeğinin içindekiler ve yapılışı
Tv ProgramlarıYemek TarifleriYemekler

MasterChef Zürbiye Tarifi

9views

Sofralarınızda akşam yemeği olarak farklı lezzetlere kapı aralamak istiyorsanız zürbiye tam size göre. Et yemeği sevenlerin bayılacağı zürbiye Afyon mutfağının en çok pişirilenleri arasında. Kıvamı, lezzeti ve bol soğanlarıyla damaklarda iz bırakacak zürbiye tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Afyon yöresinden çok farklı bir tarif olan , sofranıza lezzet katacak müthiş bir tat. Soğan aşı olarak da bilinen yemek oldukça lezzetli. Görüntüsü ile iştah açan zürbiye herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzet.Evde hem kolayca hem de olukça lezzetli bir tarif yapmak istiyorsanız tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için arıyor ya da merak ediyorsanız “, ?” haberimize bir göz atın.

ZÜRBİYE TARİFİ:

MALZEMELER

250 g kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kg arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

YAPILIŞI

Kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Zeytinyağını bir tencereye alın. Arpacık soğanları bütün olarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.

Haşladığınız kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun.

Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…