Genel Konular

2018 Yılının Trendi 50 Adet Dekorasyon Önerileri

  • 15326987960

2018 yılı teknolojinin hayatımıza entegre olduğu yıllardan birisi olacaktır. Bu yıl içerisinde telefonumuzu cep yakınlığımızdan eksik etmeyeceğimiz gibi teknolojinin yeni çıkan tüm imkanlarını da son damlasına kadar kullanacağız. Burada elbette ki evimiz de bu işten nasibini alacak. Teknolojik ürünlerimizi evimizin köşelerine yerleştirirken dekorasyonun nasıl yapılacağını düşünmekten kendimizi alı koyamayacağız. İşte burada trendleri takip etmek, başarılı ev dekorasyon fikirleri izlemek son derece önemli olacaktır. Biz de Evde Mimar bünyesinde size faydalı olmak için bu trendleri takip ederek 2018 yılının trendi 50 adet ev dekorasyon fikirleri derlemesini sizler için hazırladık. Size bu yazımız içerisinde ev dekorasyon fikirleri vermenin yanında önerilerde de bulunarak evinize farklı bir bakış açısı katmaya çalışacağız.

 

İçindekiler

1. Minimalist düşünün

minimalistdekorasyonfikirleri

Minimalist düşünmek 21. yüzyılın en büyük trendlerinden biri konumunda bulunuyor. 2018 yılının ev dekorasyonu fikirleri arasında da bu trend elbette ki kendini gösteriyor. Siz de evinizi süsleyip püslemekten çok sade düşünerek dizayn ederseniz mutluluk seviyenizi arttırabilirsiniz. Mutlu olmak için eviniz için daha fazla düşünüp daha az eşya ile yaşamanız bu felsefeye göre yeterli olacaktır.

2. Evin bütününü kucaklayın

butunculmimarifikir

Evi bir bütün olarak algılamak son derece önemlidir. Evi tam olarak görebilmek odanızı dizayn ederken diğer odalar ile olan uyumunu da dengelemenize olanak tanır. Bu nedenle size tavsiyemiz odaları tek tek görmek yerine evi bir bütün olarak algılamanızdır.

3. Sevimli renkler kullanın

farklirenklerevdekorasyon

Hangi rengi tercih edeceğiniz evinizi güzelleştirirken büyük önem taşıyor. Gri renk tonları mı yoksa sarının apaçık şekilleri mi, bu seçimleri yapmak sizin evinizi başka bir seviyeye taşıyacak seçimlerdir. Özellikle sevimli renkler tercih etmek ev dekorasyonu konusunda bize büyük avantajlar sağlayacaktır.

4. Geometrik düşünün

geometriksekillievler

Şekiller ile sınırlar çizmek iyi bir nokta olabilir. Ev dekorasyonu konusunda size yardımcı olacak kare, daire, dikdörtgen gibi şekillerdir. Evin belli bölümlerinde doğru geometrik şekilleri yerleştirmek hayal ettiğiniz yere sahip olmanıza yardımcı olabilir.

5. Masa örtüleri ve nevresimlere önem verin

masaortuleriiledekorasyon

Masa örtülerinin duvarlar ile uyumu, ev eşyalarını tamamlaması ev dekorasyonu konusunda sizi bir üst seviyeye çıkartacak çalışmalar arasında yer almaktadır.  Özellikle nevresimlerin desenleri eşyalar ile uyumlu olursa gerçek dekorasyon yakalanmış olur.

6. Taban ve tavanlarınızı renklendirin

tavanrengifarklifikirleri

Evini tabanı ve aynı zaman tavanı genel anlayış olarak hep aynı renk dizayn edilmektedir. Halbuki böyle bir gelenekselliğe gerek yoktur. Tavanlarınızı evinizin duvarlarına uyumlu bir renge bürüyebilir, aynı şekilde tavanlarınızı epoksi boya yapabilirsiniz. Epoksi boya çeşitli renkler de figürlerde olarak evinize değişik bir hava katmanızı kolaylaştıracaktır.

7. Perdelerinizi farklılaştırın

perdekullanimornekleri

Perdeler evinizin hem dış görünüşünü hem de içten baktığınızdaki algınızı etkiler. Eğer şık bir perde olursa evin tüm alanlarına teshir ederek güzelliği ve mükemmelliği yakalamış olursunuz. Bu nedenle ev dekorasyonu fikirleri konusunda muhakkak perde konusuna dikkat etmeli, doğru perdeyi seçerek evinizi güzel bir hale getirmelisiniz.

8. Evinizi doğru ışıklandırın

dogruisiklandirmadekorasyonfikirleri

Evinizi ışıklandırmak ile doğru ışıklandırmak arasında fark vardır. Doğru ışıklandırmak evin güzelliğini ortaya çıkartarak daha iyi bir ortamda yaşamınıza kolaylık sağlar. Burada avize seçimi, ampul seçimi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulabilir.

9. Kenar süsler ve detaylara ağırlık verin

evdekorasyonfikirleri2018

Evinizin detayları işi farklılaştıran ve esas belirleyici olan noktalardır. Bu nedenle kenar süslerin biçimi, şekli ve modeli evin güzelliğini belirler. Bununla birlikte detaylara ağırlık vermek titiz olan kimselerce takdirle karşılanmanıza da zemin hazırlayacaktır.

10. Antika hayat kurtarabilir

antikadekorasyoncalismalari

Evinizin belli bölgelerini antikalara ayırmak evinize kesinlikle bambaşka bir hava katar. Antika kullanımı evinizin ruhu için son derece mühim noktalardan biridir.

11. Halı seçimi dekorasyon sağlar

halidekorasyononerileri

Tabanların renklendirilmesi gerektiğini konuşmuştuk. Bu süreçte en önemli noktaları da atlamayalım istedik. Halı seçimi ve halıların dekoratif akla uygun yerleştirilmesi sürece etki eden yegane etmenlerden biridir.

12. Duvarlarınızdan uzak durun

duvarlardanuzakduransadetasarimlar

Eşyalarınızı duvarlarınıza yapıştırmaktan vazgeçin. 2018 yılına girdiğimiz şu günlerde eşyaları duvarlara yaklaştırmak yerine duvarlardan uzaklaştırarak minimalist akıma yaklaşmak çok daha iyi sonuçlar verecektir.

13. Sandalye ve masalarınızı büyük bir uyum içerisinde kurgulayın

masavesandalyedekorasyonu

Sandalye ve masaların evin yapısını tamamlaması gerekir. Eğer duvar renkleri ve genel konsept ile bambaşka bir tarz da masa seçtiysek, kötü bir iş yapmış oluruz.

14. Eski mobilyalarınızı dönüştürün

eskimobilyadegerlendirme

Ülkemizde bazı kötü alışkanlıklar var. Eski mobilyaları atmak veya spotçulara vermek kötü bir alışkanlık. Böyle davranmak yerine eski mobilyalar yenilenebilirse farklı ve güzel bir dekorasyon ile karşılaşabiliriz. Mobilyaların bu konudaki uyumu ve atmosfer uyumu düşünülürse eski mobilyalarınızı değiştirmek iyi sonuçlar verecektir.

15. Beyaz kullanmak sadelik sağlayabilir

beyazrenkdekorasyon

Beyaz renk hiç ummadığınız kadar işe güzellik katabilir. Beyaz rengin genel uyumu, sadelik anlayışı ve bütünleyici özelliği evinizi güzelleştirecektir. Bunun için evinizin belli bölümlerinde beyaz rengi tercih edebilirsiniz.

16. Duvarlarınızı sade şekilde süsleyin

duvarlarindekorasyon

Duvarlarınızı sade şekilde süslemek hayatınızda mükemmellikler oluşturabilir. Bazen aşırıya kaçmamak ve sade şekilde renklendirmek evinizdeki asıl mutluluğu oluşturacaktır.

17. Koleksiyonlarınıza yer açın

koleksiyonmobilyadekor

Bir kişinin koleksiyonu olması son derece önemlidir. Koleksiyonlarınıza evinizde yer vermek ise size bambaşka bir hava katabilir. Bu noktada özellikle belli bölümleri koleksiyonlarınıza ayırmanızı sizin evinizi değiştirecek faaliyetler arasında yer almaktadır.

18. Kütüphanenizi zenginleştirin

kutuphanedekorasyonu

Kütüphane bir evin kültürünü yansıttığı gibi dekorasyonuna da doğrudan katkıda bulunur. Özellikle ev dekorasyonunun atmosferi kütüphane ile tamamlanıyorsa güzel bir tasarımla her şey çok güzel bir hale dönüştürülebilir.

19. Raflarınızı uyumlu kullanın

raflardekorasyonu

Rafları doğru şekilde kullanmak ülkemizde çok sık gördüğümüz bir durum değil. Bu nedenle mutfak veya banyo gibi alanların raflarını yerleştirme biçiminize dikkat ederek sıradan ev dekorasyonu fikirleri biçimine başka bir tata katabilirsiniz.

20. Teknolojiyi evinizde kullanın

teknolojievdekorasyon

Teknoloji 2018 yılında çok daha trend ve çok daha el altında olacak. Teknolojiyi iyi kullanmak evinizdeki durumları da oldukça başka bir seviyeye çekecektir. Burada güzel örnekleri inceleyerek kendi stilinizi yaratmanızı Evde Mimar olarak tavsiye ediyoruz.

21. Mavi rengi kullanabilirsiniz

mavirenkveevinyonu

Mavi renk dekorasyon adına size eşsiz imkanlar sunabilir. Mavi renk ve tonları bu bağlamda sizin hayatınızı değiştirecek tınıyı verebilir. Bunun için daha fazla araştırma yapmalı, daha fazla örnek incelemelisiniz.

22. Dekoratif ev eşyaları tercih edebilirsiniz

evesyalaridizayn

Evinize doğru eşyaları almak sizi memnun edeceği gibi ev dekorasyon fikirleri açısından doğru şekilde değerlendirebilecek çalışmalar arasında yer almaktadır.

23. Tavanlarınızı şekillendirin

asmatavandekorasyonu

Tavanları renklendirmenin yanında bir de yapabileceğini asma tavan modelleri bulunuyor. Tavanlarınızı doğru şekilde organize edebileceğiniz bir düzlemde evinizin genel şekline ve algılanışına da katkıda bulunabilirsiniz.

24. Renkleri uyumlu kullanın

evlerinuyumurenk

Renkleri uyumlu bir şekilde kullanmak ve bunlarla birlikte duvarları dizayn etmek, mobilyaları organize etmek son derece önemli olacaktır. Evde alacağınız tablonun duvar renginiz ile uyumu dekorasyon aklınızı belirleyecektir. Badana boya renkleriseçimi burada esas devreye girecektir.

25. Duvarlarda tablo kullanabilirsiniz

evlerdetablokullanmak

Tabloları doğru yerleştirmek ve bununla birlikte sanatı duvarlarınıza yansıtmak son derece önemli olacaktır. Evde Mimar ekibi olarak burada size tavsiyemiz sanatı yüksek ve bir o kadar da sade olan tabloları duvarlarınıza yerleştirmeniz olacaktır.

26. Fayanslarınızı şık bir şekle sokun

fayansmodelleriveuygulamasi

Fayansları dizayn etmek evinizi bambaşka bir şekle getirebilir. Özellikle banyolarınızı güzelleştirmek için fayanslarınız ile oynayabilirsiniz. Burada fayans modelleri ve beraberindeki değerlendirmeleri takip etmelisiniz.

27. Ahşabı evinizde kullanın

ahsapmobilyalarvedizayn

Ahşap çoğu zaman doğayı temsil eder. Doğanın güzel yanlarınız tespit etmek ve evinize uyarlamak için ahşap modelleri ve şekilleri tercih edebilirsiniz. Bunun için evinizin uygun bölümlerine uygun ürünleri seçmeniz yeterli olacaktır.

28. Renklerin farklı tonları farklılık katar

renkkombiniev

Düz bir renk kullanmak dekorasyon fikirleri konuştuğumuz bu içerik düşünüldüğünde hoş olmayabilir. Seçtiğiniz doğru rengin yanına farklı tonlarda ve farklı anlam ifade edebilecek renkleri tercih etmelisiniz.

29. Zemininizi doğallaştırabilirsiniz

tabanaozelevdekorasyonu

Zemin ile oynamak ve zemini doğal bir görünüme kavuşturmak evinize huzurun kapılarını açacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken konuların başında doğallık olmakla birlikte zeminizi doğal bir şekle sokmalısınız.

30. Kendinize alanlar bırakın

sadelikveminimalizmevler

Evinizde en çok yaşayacak olan yine sizlersiniz. Bu yüzden evinizi misafirlerinize göre değil, kendinize göre dizayn edin. Evinizde dolaşacak, ayağa kalkacak ve rahat hareket edecek alanlar bırakın. Evinizdeki boşlukların fazla olması her açıdan evdeki güzelliği destekler.

31. Simetrik düşünmelisiniz

simetrikevdekorasyonu

Evin her köşesinin yansıması yine aynı şekilde dizayn edilirse güzel bir dekorasyon oluşturulabilir. Bunun için evin uygun olması ve evin dört bir köşesinin buna elverişli olması büyük önem taşımaktadır. Simetrik düşünmek ve beraberinde simetrik hareket etmek burada büyük önem taşır.

32. Kültürünüzü evinize aktarın

kulturdekorasyonev

Kültürü kaybetmemek ve sürekli yaşatmak son derece önemlidir. Burada hak edilen kültürü evinize yansıtmak ve evinizde sergilemek sizin işlerinizi son derece fazlaca kolaylaştıracak çalışmalar arasında yer alabilecektir.

33. Farklı boya badana uygulamaları deneyebilirsiniz

desenliboyabadanaornekleri

Boya badana uygulamaları açısından tek bir boya türüne kalmak çoğu zaman yanlış olacaktır. Dekoratif boya, saten boya, sedef boya, italyan boya gibi çalışmaları yapmak burada büyük öneme sahip olmakla birlikte evinizin dekorasyonunu asıl belirleyen çalışmalar arasında yer alacaktır.

34. Deri ev eşyaları sizin için yapılmış olabilir

derievdekorasyonu

Ev eşyalarınızı doğru seçmeniz gerektiğine önceki maddelerde değinmiştik. Ev eşyaları içerisinde deri olanları kullanarak da fark yaratabileceğinizi ve değer katabileceğinizi bilmelisiniz. Deri eşyalar bazen hayat kurtarabilir.

35. Rahatlık göbek adınız olsun

rahatlikvekoltuk

Hayatınızda tanıştığınız birçok kişi size ev dekorasyonu fikirleri verebilir. Fakat bunlar arasından doğru olanı seçmesi gereken kişi sizsiniz. Bu fikirler arasından ise tercih yaparken ilk dikkat etmeniz gereken konu kesinlikle rahatlık olmalıdır. Rahatlığı evinizde ön planda tutmalı. Kendi yaşamınızı kendiniz inşa etmelisiniz.

36. Tatlı bir pembe almaz mısınız?

pembeevdekorasyonu

Pembe rengin her zaman ekstra bir cazibesi vardır. Pembe renk doğru şekilde dizayn edilirse evde harikalar yaratabilirsiniz. Özellikle pembeye ekstra bir sempatiniz varsa sevimli evleri hemen oluşturabilirsiniz. Pembeyi evinizde denemeyi ihmal etmeyin.

37. Anadolu çocuğu olabilirsiniz

anadolutasarimiev

Kültürü kaybetmemenin öneminden bahsetmiştik. Anadolu kültürlerini evinizin köşelerine yerleştirmek ve ait olduğunuz yere tekrar dönmek sizler için iyi aktiviteleri doğuracaktır. Mutluluk köklerimizdedir.

38. Oturma alanlarınızı merkeze alın

koltukmerkezealinsin

Oturma alanları eviniz içerisinde rahatlığı bulabileceğiniz ve mutluluk elde edeceğiniz alanlardır. Bu nedenle oturma alanlarınızın evinizin merkez noktalarına yaklaşmak son derece faydalı olabilir.

39. İnce kenarlı ev eşyaları sadelik katar

incekenarlitasarimlar

Köşelerin ve kenarların öneminden bahsetmiştik. Burada ince kenarlı olabilecek ev eşyaları tercih etmek de evinize bambaşka bir tat katacaktır. Bunun için evinizdeki dizaynı daha ince ve daha konforlu yapabilirsiniz.

40. Eski tarz yeni trendiniz olsun

eskievlervedekorasyon

Eski tarz, antika gibi çalışmalar 2018 yılının en yeni dekorasyon trendleri arasında yer alır. Dekorasyonun en azılı yardımcısı bu tarzların günümüze olan yansımasıdır.

41. Yuvarlak kenarlar güzel his doğurur

yuvarlakkenarlitasarim

Kenarların yuvarlak olması insanların üzerindeki mutluluğu arttıracaktır. Özellikle evinizin dizaynını oval eşyalar üzerinden yapmanız size oldukça büyük mutluluklar getirebilir.

42. Çocuk ruhunuz evinizde bulunsun

cocukruhluevler

Ruhunuzdaki çocuğu beslemeniz sizi gerçek huzura götürecektir. Çocuksu renkleri tercih etmek ve çocukluğunuzu hatırlatacak ürünleri hayata geçirmek burada size büyük destekler sunacaktır.

43. Aynalarınız sizi yansıtsın

aynalievlervedekorasyonu

Aynalar bir evin değişilmez parçalarıdır. Aynaları doğru biçimde kullanmak ve istenilen şekillerde kurgulamak asıl mutluluğu teşvik edecektir. Aynaların güzelliğinize katkı yapması sizler için de eviniz için de güzel olacaktır.

44. Doğayı olduğu gibi bırakın

dogayievdeyasamak

Doğayı evinize yansıtmanız gerektiğini dekorasyon fikirleri yazımızda oldukça fazla bir şekilde anlattık. Doğayı kullanış şekli de burada büyük önem taşımaktadır. Evde Mimar olarak tavsiyemiz ise doğayı olduğu gibi bırakmanız ve doğayı kullanış şeklinizin son derece doğal olması yönündedir.

45. Karanlık bir atmosfer çalışma verimi sağlayabilir

karanlikatmosferyeri

Evde çalışanlar için atmosfer yaratmak çok önemlidir. Karanlık bir atmosfer ve doğru ışıklandırma çalışmanız için size ekstra konsantrasyon sağlayabilir. Evinizde farklı çalışma masaları deneyebilirsiniz.

46. Farklı kültürler farklı fikirler sağlar

farklikulturvefarkliev

Farklı kültürleri evinizde sergilemek evinizde kurduğunuz hayalleri de tetikleyecektir. Burada uzak doğu, anadolu ve batı kültürü gibi pek çok çalışmayı desteklemek size iyi gelecektir.

47. Güneşi gördüm demelisiniz

guneslievler

Güneşi evinize sonuna kadar almalısınız. Güneşin evinize girişi iç huzurunuzu da tetikleyecektir. Işık sizi mutlu edebilir ama güneş size çok daha fazlasını verir.

48. Gökkuşağı renkleri kombini

gokkusagievleri

Gökkuşağının renkleri doğal bir oluşumdur. Renklerin birbiri ile uyumu da bu nedenle son derece doğal bir şekilde iç yapımıza yansır. Evinizde de renk kombini yaparak aynı doğal etkiyi yaratabilirsiniz.

49. Romantik duygular evi besler

romantikevdekorasyonu

Evinize duygu katmak gerekir. Duygu katmanın en iyi yolları arasında da işe romatizm katmak gerekir. Evinize bu tür duygular ile yaklaşmanız dekorasyonunuzu da iyileştirecektir.

50. Yumuşak geçişler huzur katar

yumusakgecislihuzurluevler

Geçişlerin yumuşak bir şekilde yapılması gerekir. Oturma odası ile mutfak arasındaki uyum, salon ile çocuk odasındaki hattabebek odası renkleri arasındaki geçişler keskin bir biçimde yapılmamalı. Yumuşak geçişlerin hayata renk katacağı kesinlikle incelenmeli.

2018 yılının dekorasyon fikirleri ve aynı zamanda dekorasyon önerileri derlediğimiz içeriğimizde 50 adet eşsiz fikri size sunmaya çalıştık. Özellikle evlerinizin güzelliği için bu önerileri uygulamanızı size kesinlikle tavsiye ediyoruz. Evde Mimar olarak dilediğininiz soruyu bu noktada bize yöneltebilir, istediğiniz an kendi fikirlerinizi de yorum bölümünde bize aktarabilirsiniz.

İlgili Makaleler